Top Ad unit 728 × 90

Sigara ve meme kanseri geni riskini arttırıyor

Sigara meme kanseri riski geni BRCA2 " muazzam " akciğer kanserine yakalanma şansını artırmak için bir araya , 27.000 kişilik bir çalışma önerdi .

 Araştırma ,Nature dergisinde yayınlanan ,gen akciğer kanserine yakalanma olasılığını iki katına olabileceği bildirildi . Ve bazı erkekler ve kadınlar çok daha büyük bir risk ile karşı karşıya , Londra Kanser Araştırma Enstitüsü'nden bir ekip dedi .

 Meme kanseri hedefleyen Birleşik Krallık Kanser Araştırma önerilen ilaçlar bazı akciğer kanserlerinde çalışabilir .

 BRCA genlerinin ve meme kanseri çeşidi arasındaki bağlantıları iyi kurulmuş olan - bir teşhis , önleyici bir çift mastektomi için Hollywood aktris Angelina Jolie açtı - ama aynı zamanda yumurtalık kanseri ve prostat gibi kadınları etkileyen diğer kanser riski ile bağlantılı olmuştur erkeklerde kanser .
 Çalışma ve akciğer kanseri olmayan insanların genetik kodları karşılaştırıldı . Sigara içenler akciğer kanserine yakalanma 40 katşansı var , ama bir BRCA2 mutasyonu olan yaklaşık 80 kat daha fazlaydı ,analiz gösterdi . Amutasyonu taşıyan bu çeyrek , ve kim de , sigara akciğer kanseri geliştirmeye devam edecek ,araştırma ekibi dedi .

 "Bu akciğer kanserine yakalanma riskinde büyük bir artış olduğunu "ekibinden Prof Richard Houlston dedi . 
"En önemli şey sigarayı azaltarak değil, diğer hastalıklar için çok kötü , hem de akciğer kanseri riskini artan

 " BRCA gen mutasyonlarının etkin kendini tamir DNA durdurun. " Sigara bağlamında DNA onarım herhangi bir kayıp bir sorun olacak , DNA hasarı gibi çok büyük miktarda olduğu ,

 " Prof Houlston ekledi . Bu keşif meme kanseri için geliştirilmektedir uygulamaları da akciğer kanseri , bazı durumlarda işe yarayabilir anlamına gelebilir. " Biz , meme ve yumurtalık kanserine yakalanma olasılığı daha yüksektir BRCA2 yapılan kişilerde kalıtsal mutasyonlar iki yıldır tanıyorum , ama bu yeni bulgular özellikle duman insanlar için , çok akciğer kanseri riski daha gösteriyor , " Prof Peter Johnson , Kanser dedi İngiltere'nin baş klinigi araştırın. " Önemli olan bu araştırma meme ve yumurtalık kanseri için tasarlanmış tedaviler de acilen yeni ilaçlar gerekir akciğer kanseri , etkili olabileceğini düşündürmektedir .
 " Ancak , bu genetik kusurları biri ile veya olmadan , akciğer kanseririskini azaltmak içintek ve en etkili yolu sigara olmaktır . "
Sigara ve meme kanseri geni riskini arttırıyor Reviewed by Halk Tv on 14:14:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by HALK TV HABER © 2014 - 2015
Powered by Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.